Kuinka Valita Kokolattiamatto Tilaan

Jos omistat yritystilan, kaikista toimiston ylläpidon hankaluuksista kauhein on sisustaminen ja erityisesti kokolattiamatot sekä täydellisen maton löytäminen. Toimiston lattiat joutuvat käymään lävitse kauheaa kohtelua sekä jatkuvaa kulutusta. Toimistoissa kävellään paljon eikä sitä voida kontrolloida. Eli on tärkeää hankkia premium-laatuinen matto toimistoon suojaamaan tilaa kulumiselta pitkällä aikavälillä.

Vinkit jotka auttavat löytämään sopivat kokolattiamatot

Likaiset ja tahraantuneet matot ovat pahaksi toimistosi maineelle. Sinun täytyy pohtia monia asioita, kun valitset kokolattiamatot toimistosi lattialle. Käytä näitä vinkkejä täydellisen maton löytämiseen toimistotilaan.

 1. Maton ikä
  Markkinoilla on saatavilla monia erilaisia mattoja eri kestävyyksillä. Sinun täytyy ensin määrittää, kuinka pitkään haluat toimiston maton kestävän ilman sen korvaamista uudella. Jos etsit lyhytaikaista mattoa, voit valita halvan maton, joka kuluu ja rikkoutuu helposti. Jos kuitenkin etsit pysyvää ratkaisua toimiston lattialle, valitse laadukkaasta ja kestävästä materiaalista valmistettu matto. Laadukas matto on hieman kalliimpi, mutta tarve vaihtaa matto uudestaan ja uudestaan ei ole enää huolenaiheesi. 
 2. Maton kuviointi
  Seuraavat asiat, joihin joudut kääntämään huomiosi, ovat maton tyyli ja kuviointi. Halusitpa tuoda ilmi ammattimaista tyyliä tai rentoa meininkiä, kaikki riippuu valitsemasi maton tyylistä.
  Jos kuitenkin tyylisi tärkein yksityiskohta on toimiva ja vain vähän hoitoa tarvitseva matto, voit hankkia yksivärisen synteettisestä kankaasta valmistetun maton. Tämän tyyliset matot on helppoa puhdistaa imurilla tai harjalla ja jopa vaikeat tahrat on helppoa poistaa. Jos puolestaan vaadit luksusta toimistoon, hanki lehmännahkaiset taljat – ne suorastaan huutavat statuksestasi.
 3. Testaa matto
  Kun tutkit mattoja eri kaupoista, saatat tuntea olosi ylikuormittuneeksi. Mattokasojen tuijottaminen ja eri kokoisten, tyylisten, väristen, kuvioisten ja materiaalisten mattojen vertailu saattaa melkein sammuttaa kiinnostuksesi. Siksi tarvitset näytepalat muutamasta matosta, jotka kiinnostavat sinua eniten toimistoosi, ja sitten testaat näitä paloja toimistossa.
  Useat asiat vaikuttavat maton valintaan, kuten toimiston valoisuus, lattian koko ja sisustuksen eri elementit.
 4. Valitse paikan mukaan
  Jokaisella toimistosi nurkkauksella on omat vaatimukset matolle. Esimerkiksi jos valitset mattoa käytävään, täytyy sinun valita jatkuvaa kulkemista kestävä matto. Maton johtajan huoneessa puolestaan täytyy olla luksusta huokuva sekä tyylikäs. Useimmat matot on arvosteltu käyttäen TARR-järjestelmää ja pystyt sen avulla valitsemaan oikein maton jokaiseen tilaan.
 5. Helppohoitoinen
  Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä. Kun testaat eri mallikappaleita matoista toimistossasi, varmista, kuinka helposti tahrat puhdistuvat – erityisesti kahvitahrat.

Voit testata mattoa tahrimalla sen yleensä matolle pudotettavilla testiaineilla, kuten kahvi, kura ja rasva. Sitten vain tarkistat, näkyykö tahra, kuinka helppoa se on poistaa ja onko mattoa helppo puhdistaa/huoltaa. Jos et halua vierailla mattopesulassa jatkuvasti, varmista, että teet nämä huoltotestit mattonäytteelle.

Jos valitset kunnolla, matto kestää pitkään ja lisää toimistosi sisustuksen eleganssia. Ne ovat helppoja hoitaa ja kustomoidut ovat aitoja taideteoksia. Jos etsit apua maton valinnassa toimistoon paina tästä

Back To Top